torsdag 3 mars 2011

Bokmalan shoppar - lagom mycket

Förra året var det en alldeles förträfflig bokrea för bokmalor. Detta år skonades dock både plånboken och bokhyllorna, då det inte var så mycket som jag föll för. (Faktum är jag mest råkade handla fullprisböcker ändå ... )När jag ändå handlade presenter på SF-bokhandeln passade jag på att köpa ett eget exemplar av Karin Tidbecks förträffliga novellsamling, Vem är Arvid Pekon?Bok & Bild spontanköpte jag denna barndomsfavorit - Borta med vinden av Margaret Mitchell. Väl värd att läsas om igen en regnig söndag, och det vackra omslaget gör den väl värd att bara äga.

Igår spenderade kollegan M och jag en mycket angenäm eftermiddag i stora Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan.

Skolan är alldeles sportlovstom nu, så vi passade på att orientera oss i bokutbudet (samt, för min del, äta en massiv kladdkakebit med grädde och minimarshmallows).

Förutom lite nya nästan-vuxna-romaner och en del fräsiga engelska novellsamlingar till bibblan, råkade jag också handla lite till mig själv. Nämligen, dessa tre böcker.
Alla noveller och romaner om Sherlock Holmes. I pocket = kan faktiskt tas med och läsas i kollektivtrafiken. Självklart kom denna omläsningslängtan sig av att ha tittat på den sköna tv-serien Sherlock.

Och eftersom jag inte har läst om Holmes sedan jag var barn, känns det extra roligt att läsa på engelska nu. Jag började direkt när jag kom hem i går kväll ...
Jag passade också på att handla min gamla favoritförfattare Hanif Kureishis samlade noveller på rean för en liten femtiolapp. En mycket god affär!

6 kommentarer:

Metronyx sa...

Sån sheer luck att du hittade Sherlock (ok det var ett dåligt skämt men jag var för trött för något elegantare : D ).
Jag tycker iaf att årets rea inte hade nåt riktigt sting, men vad är en bal på slottet ?

Pål Eggert sa...

Hallå!

Jag har varit i kontakt med dig tidigare, men det föll bort av någon anledning. Är du fortfarande intresserad av att recensera min roman "De döda fruktar födelsen"? Kontakta mig isåfall på
eggert.arsmoriendi666@gmail.com
så ordnar jag så att mitt förlag kan skicka recex till dig.
By the way recenserades den nyligen på Catahya:
http://www.catahya.net/litteratur/recensioner.asp?id=981

Fian sa...

Metronyx: Ha! Jag uppskattar precis exakt sådana skämt. Sherlock var faktiskt inte på rean, utan helt ordinarie.

Håller med om att rean inte var något vidare i år, men är nästan lättad över det. Dels blir det så dyrt och dels har jag, som väl alla bokbloggare, det fullt i hyllorna redan.

Fian sa...

Pål: Vet du! Jag har faktiskt beställt in den boken till mitt gymnasiebibliotek jag jobbar på.

Så du kan spara på det recensionsexemplaret, för jag tänkte läsa din bok ändå.

Bokomaten sa...

Men Sherlock HAR alltså kommit i nyutgåva! Jag som raljerade över att det inte kommit än, så sent som idag.

Fian sa...

Bokomaten: Jag vet faktiskt inte hur ny själva utgåvan är. Men det känns som att sådana omnibusutgåvor ständigt borde finnas på sådana klassiker?

Eller menar du i svensk översättning, kanske? Jag tycker mig ofta märka att klassiker ofta inte finns i tryck på svenska, utan att en får leta antikvariskt ...