lördag 6 februari 2010

Lika som ni vet vad?! Part II

När jag läste informationspolitik för ett par år pratade en föreläsare om Richard Stallman, programmerare, aktivist och hacker extraordinaire, vilket gjorde ett starkt intryck på undertecknad.

När jag senare, för första gången, såg en bild på seriegurun Alan Moore, insåg jag att här är två som använder sig av samma stylist! (Eller, låter bli att använda samma stylist, snarare.) Den skäggiga, ruffiga, ovårdade stilen för manliga excentriska genier blir tydligen aldrig omodern ...

P.S. Likheterna syns kanske än tydligare i deras Lego-alter egon (alter legon?).

8 kommentarer:

Mollyn sa...

Alter legon! Men det är ju jätteroligt ju! Kan eventuellt bero på den sena timmen, men jag har fnissat åt det i säkert fem minuter nu. Tror att jag bör gå och lägga mig... :-)
Stora kramar,
Balas

Fian sa...

Hihi! Jag vet - jag blev själv väldigt nöjd med denna otroligt gubbiga ordvits! =)

Puss, min älskling!

Ylva sa...

Vad du minns från BHS och informationspolitiken eller är det dina eminenta anteckningar du går igenom?

Alter-lego är ju jätteroligt, har oxå fnissat ett tag nu...

Kram från Hesa

Emelie sa...

Peter Jackson och Guillermo del Toro är också underligt lika varandra (:

http://zmeu.webblogg.se/2009/may/the-strain-1.html

Fian sa...

Kära Ylva: Nej, Richard Stallman var bara svår att glömma, tyckte jag. Det var den där fantastiska föreläsningen vi hade med den där infovetaren från Götet? Hoppas allt är väl med dig i Hesa! Kärlek.

Emelie: Hihi, de var sannerligen förunderligen lika! Dock fick jag en smärre chock av att se Peter Jacksons extrema makeover.

Kanske var det den nyblivna smalheten och glasögonheten som gjorde att del Toro fick ta över som Tolkien-regissör ...? =)

Vad tyckte du om The Strain, förresten? Jag måste erkänna att jag blev ganska besviken ...

Emelie sa...

Ja så kanske det var ;)

Jag tror att jag är lite för jävig för att ha en objektiv åsikt...jag gillade delar av den väldigt mycket, de delarna som jag kände igen från GDTs filmen, men som helhet var den egentligen rätt tråkig och inte särskilt speciell. Det är inte någon Pan's Labyrinth, men möjligen en Blade II i bokformat och det kan ju vara underhållande i bland också...

Louise sa...

Har dom inte vissa likheter med Hagrid i Harry Potter också?

Fian sa...

Helt klart, Louise! Det tänkte jag inte ens på förrän du skrev det ... =)