onsdag 16 november 2011

Peter Pan vs Edward Cullen

Tankar kring orginalitet och intertextualitet blir tydliga i detta personliga brev från legendariska Peter Pan till nykomligen Edward Cullen. Tsss, kom med något nytt!



P.S. Ikväll hittar ni förstås Bokmalan i en biosalong, då Breaking Dawn äntligen har premiär!

4 kommentarer:

Metronyx sa...

Åh vad underbart : ) Suck måste skjuta på min Breaking Dawn upplevelse hela tiden, det känns konstigt att inte gå på premiär natten men ibland går plikten före : )

Yrla sa...

Haha, har aldrig ens tänkt på att jämföra Peter Pan och Twilight, men nu när jag läste det där så är det ju solklart! ^^

Fia sa...

Breaking Dawn ... lämnade en del att önska! Ska försöka samla ihop tankarna kring det. Ska bli spännande att höra vad du tyckte, Metronyx!

Yrla, I know! Först när en såg jämförelsen så här så blev det självklart. =)

Metronyx sa...

Nu har jag sett "Breaking Dawn" tillsammans med ena dottern som grät ögonen ur sig : ) Visst, boken är mer detaljrik och handlingen blir lite forcerad, men om jag kopplar bort mina bok förväntningar så är den ok. Det största problemet är att man vill ha med allt i filmen som är i boken. Då tyckte jag att Harry Potter filmerna är ännu sämre på att ta med viktiga detaljer, även om de har varit intressanta så är böckerna bra mycket böcker. Detsamma gäller Meyers böcker även om hon inte skriver lika bra som Rowlings. (Missförstå mig inte ,jag älskar både Twilight och HP fast jag är 'fel' åldersgrupp : )