måndag 29 mars 2010

I will consult the scrolls ...

En av mina stammisar på bibblan talade häromdagen med mig om en slags figur som finns med i Warhammer 40K, nämligen space marine librarian. De kan aktivera super-librarian-powers genom sina stavar och sitter på all den (fragmentariska) kunskap som finns bevarad i denna dystopiska framtid. De ser tydligen ut som bilden ovan (alltså, ganska lika dagens bibliotekarier).

Hos Games Workshop kan en läsa att "librarians use their psychic powers to unleash devastating attacks, as well as augment their own physical prowess." So, what else is new ...

De kallar varandra för brother librarian och när de får en fråga svarar de med repliken "I will consult the scrolls", vilken då min elev tyckte var något vi skulle börja med i vårt bibliotek. Någonting som jag genast tog till fasta på - kanske kan denna t-shirt bli vår nya uniform?

För övrigt ska jag handla en liten brother librarian, ety det att jag har blivit lovad hjälp att måla den av min elev (som egentligen mest gillar fantasyvarianten av Warhammer) och hans 40K-kompis. Sedan ska den få stå och stoltsera här i biblioteket.

Jag har världens bästa jobb.

2 kommentarer:

Kusin vitamin sa...

Hihi, vad mycket roligt det finns som man inte vet något om :) Såklart du ska ha en liten brother librarian i ditt bibliotek. Jag är så glad att du trivs på dit jobb. Det är säkert för att det passar dig perfekt!

Puss

Fian sa...

Tack, söta kussefin, för dessa vänliga ord! Mmm, det är väldigt skönt att ha hamnat på ett jobb där en trivs ...

Längtar tills vi får ses - inte så lång tid kvar nu!

Kraaam.